Hoogrendementsglas

Hoogrendementsglas wordt ook wel HR++ glas genoemd, dit is isolerend dubbelglas.
Dit isolerende glas bestaat uit twee glasplaten die door een afstandhouder uit elkaar worden gehouden. Waar normaal dubbelglas (thermopane) wordt gevuld met lucht, wordt er voor HR++ glas een edelgas gebruikt (vaak Argon). De meeste warmte gaat verloren via de ramen. Doordat er een onzichtbare coating is geplaatst (welke zonlicht doorlaat) op één van de glasbladen wordt de warmte van binnen deels weerkaatst.

 

HR++ glas isoleert 2,5 keer beter dan standaard dubbelglas

 

De isolatiewaarde van glas kun je aflezen aan de hand van de U-waarde. Een U-waarde is een indicatie die aangeeft hoeveel warmte er verloren gaat door het glas. Hoe lager de U-waarde, des te beter de isolatie. De U-waarde van HR++ glas is 1,1.

 

Verbeterde opties voor HR++ glas

TPS staat voor Thermoplastic Spacer. Dit is een afstandhouder tussen de beide glasbladen voorzien van thermoplastisch materiaal welke is voorzien van een droogmiddel.
Dit biedt enkele voordelen ten opzichte van de standaard metalen afstandhouder, te weten:

  • Verbeterde U-waarde langs de randen van het glas
  • Door een verbeterde U-waarde vind er ook minder condensatie plaats langs de randen vanhet glas, waardoor het kozijn minder wordt belast
  • De zwarte TPS afstandhouder valt optisch niet op in het kozijn
  • Geen storende lichtreflecties die wel bij een metalen afstandhouder optreden

 

Verbeterde opties voor HR+++ glas

Triple glas (HR+++) bestaat uit 3 glasbladen ipv 2 glasbladen bij normale dubbele beglazing. Tussen de glasbladen in wordt gebruik gemaakt van edelgas of stilstaande lucht waardoor er een betere isolatie plaats vindt. Triple glas isoleert ongeveer twee keer zo goed als dubbele isolerende beglazing.

Omdat dit type glas erg dik en zwaarder is, is het niet in iedere sponning mogelijk om dit glas te plaatsen. U kunt ons altijd de situatie in uw woning laten beoordelen.
Als alternatief zullen wij u HR++ aanraden.