Houtrot

Niets vervelender dan een kapot kozijn door rottend hout. Dit is vaak een dure aangelegenheid, want het kan behoorlijk in de kosten lopen als er niet tijdig wordt ingegrepen. Ook kunnen er onveilige situaties ontstaan doordat het raam of glas los kan raken.

Controleer regelmatig op houtrot!

Houtrot ontstaat vaak bij onderdorpels en houtverbindingen. Houtrot is te voorkomen door regelmatig de kitranden en houtverbindingen van de dorpels te controleren. Dit kun je het beste doen door er even stevig tegen te drukken met een hard voorwerp, bijvoorbeeld een schroevendraaier. Als het hout zacht is dan is er al houtrot aanwezig en moet er actie worden ondernomen om erger te voorkomen.

Houtrot verwijderen

Houtrot dient volledig te worden verwijderd en opnieuw gevuld te worden. Wordt houtrot niet volledig verwijderd, dan is de kans groot dat het rottingsproces zich weer verder verspreid.

Tijd voor vervanging?

Is de houtrot zo ernstig of wordt het nu toch tijd om kozijnen of de ramen te vervangen? Glasservice rozenveld helpt graag met het plaatsen van nieuwe beglazing. Als glazenzetter verstaan wij de kunst van het vervangen van enkel naar dubbel of driedubbel glas. Betere isolatie en dus de investering waard.